Над 50 студенти участват в първата у нас Академия за млади лидери

Публикувано на пт, 23 мар. 2018
155 четения

Първата по рода си студентска Академия за млади лидери у нас ще се проведе във Великотърновския университет. Над 50 студенти ще се включат в обучението, което организира Дипломатически клуб “Имхотеп” при ВТУ. Форумът ще се проведе 23 и 24 март в зала “Европа” на Ректората.
В петък от 15 часа инициативата ще открие ректорът на търновската алма матер проф. Христо Бонджолов. Пръв пред гостите лекция ще изнесе банкерът Антони Иванов. Той ще разясни повече за управлението и лидерството в банковия сектор. Веднага след това как да съчетаем успешно образованието, бизнеса и дипломацията ще разясни почетният консул на Уругвай у нас д-р Йоаким Каламарис.
Първи лектор на Академията в съботния ден ще бъде обявеният за най-прогресиращ млад лидер на 2017 от World ICT forum Петър Младенов. Понастоящем той е най-младият председател на Работна комисия в историята на Съвета на ЕС и началник на отдел “Младежки политики” в Министерството на младежта и спорта, което официално е подкрепило Академия “Младите лидери”.
Веднага след това експертът по политически пиар Диана Сивинова ще разясни как се изгражда лидерски имидж с пиар средства. Как да се презентират професионално в социалните мрежи присъстващите ще научат от специалистът по фейсбук маркетинг Роси Георгиева.
За да подберат най-интригуващите за младежите теми, от Дипломатическия клуб на Университета са провели специална анкета. Записването за участие в Академията е приключило в началото март. Над 50 студенти заявиха своето желание да развият своите лидерски умения, посочи председателят на ”Имхотеп” Светослав Мишев. Той обясни, че събитието ще подкрепи в тяхното самоусъвършенстване и развитие най-активните студенти на университета, амбицирани да бъдат лидери в своята област.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново