Мюзикълът “Човекът от Ла Манча” ще се играе в МДТ “К. Кисимов”

Публикувано на вт, 4 сеп. 2018
210 четения

Предпоследното заглавие от Фестивала “Сцена на вековете” във Велико Търново – мюзикълът “Човекът от Ла Манча” на Русенската опера, няма да се играе на откритата сцена на хълма Царевец, а в Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”. Часът и датата на постановката – 5 септември, 21, 00 часа, остават непроменени. Закупените билети важат за новата локация без презаверяване. Мюзикълът “Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лий и Джо Дариън е създаден през 1965 г. Блестящата идея на Васерман е да представи романа “Дон Кихот” чрез история за нейния автор Мигел де Сервантес.
От създаването си досега “Човекът от Ла Манча” има между 12 000 и 18 000 продукции по целия свят.
В спектакъла на Русенската опера участват звездата на българската популярна сцена Орлин Горанов и популярният актьор Мариан Бачев. Двамата ще се превъплътят в образа на знаменития идалго и неговия верен оръженосец Санчо Панса. Диригент на мюзикъла е Ганчо Ганчев, режисурата е поверена на Борис Панкин, а сценографията на Иван Токаджиев. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова. В постановката участват оркестърът, хорът и балетът на Държавна опера – Русе.
Последното заглавие в афиша на III Летен сезон на българските оперни театри “Сцена на вековете” е балетът “Ромео и Жулиета” по музика на Сергей Прокофиев, който танцова трупа “Арабеск” ще представи на 15 септември от 19,00 ч. в Музикално-драматичен театър “Константин Киисимов”.
Фестивалът “Сцена на вековете”2018 се провежда под патронажа на министъра на културата Боил Банов. Домакин на престижното събитие е Община Велико Търново, а тазгодишното издание е носител на престижния лейбъл “Европа на фестивалите, фестивалите на Европа” 2018-2019.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново