Млад актьор отваря театрална школа във Велико Търново

Публикувано на ср, 2 февр. 2022
1094 четения

Едно от най-новите лица във МДТ “Константин Кисимов” – актьорът Кирил Милушев, отваря театрална школа във В. Търново. В нея ще могат да се обучават непрофесионални артисти от 12 до 50-годишна възраст, а заниманията ще се провеждат всяка събота и неделя във Великотърновския театър.
“Реших да кръстя школата “Театрално школо Сава Доброплодни”, защото това е създателят на българския театър по време на Възраждането. Тогава тази културна институция е била място, в което се е съхранявал буден духът на народа, и ми се иска чрез почитта към него да успея да постигна в моето начинание това, което е постигнал той”, казва младият актьор. Така Милушев иска да помогне на всеки, който има желание, да открие своето вдъхновение, да повярва в себе си и да излезе от сивотата на деня.
Участниците в театралните занимания ще са разделени на две групи, като в едната ще са тийнейджърите, а в другата – по-възрастните. Във втората група акцентът на занятията ще бъде поставен най-вече върху умението да се говори пред публика и да се водят презентации. Кирил е решил след първоначалното опознаване на курсистите да насочи вниманието към това, към което те проявяват интерес. След като завършат своето обучение към края на месец юни или началото на месец юли, и двете групи ще изнесат свое сценично представление, допълва той.
Записването за участие в школата вече започна, като местата са ограничени, а таксата е в размер на 35 лв. за месец, посочва Милушев, който вече има и първите кандидати за актьори.
Кирил е на 24 години и е от София. Завършва Нов български университет в департамент “Театър” в класа на Елена Панайотова. Ученик е и на голямата наша актриса Цветана Манева. В досегашната си кариера Милушев е участвал в спектакъла “Медея”, където си партнира с актьори като Снежина Петрова, Койна Русева, Владо Пенев и др., играл е в няколко университетски пиеси и в “Шах Наме” в Театър “Азарян”. Кирил има малки роли в телевизионните сериали “Столичани в повече”, “Дяволското гърло” и във филма “Жените наистина плачат”, който представя България на фестивала в Кан. Част от публиката в старата столица вече го познава от участието му в постановката “На изток от Рая” по класическото произведение на Джон Стайнбек.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново