Медицинският филиал във В. Търново получи програмна акредитация за 5 г.

Публикувано на вт, 14 авг. 2018
394 четения

Програмна акредитация за двете си специалности е получил филиалът във Велико Търново на Варненския медицински университет, съобщи зам.-директорът на учебното заведение Даниела Тасева. Акредитацията е за срок от пет години и определя капацитет за обучение на 90 медицински сестри и 80 акушерки от 1 до 4 курс. Това на практика позволява на учебното заведение да завиши с 10 бройки приема на медицински сестри.
На 15 август студентите от филиала в старата столица ще участват в проявите на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, посветени на Деня на спасението. Тогава медиците от лечебното заведение почитат паметта на своя патрон и отдават почит на всички лекари и медицински сестри, загинали при изпълнение на професионалния си дълг.
До края на седмицата продължава кампанията по приема във великотърновския филиал на медицинския вуз. До 17 август всички, които са се справили успешно с изпита по биология, могат да подадат заявления и да участват в класирането за останалите свободни места, припомни Даниела Тасева.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново