Людмила Филипова и Виктория Бешлийска представят “Войната на буквите” и “Сърце”

Публикувано на ср, 5 апр. 2023
922 четения

Едни от най-четените съвременни български писателки Людмила Филипова и Виктория Бешлийска ще представят нашумелите си романи “Войната на буквите” и “Сърце” пред великотърновските си почитатели. Срещите са част от тазгодишното издание на “Фоайе на книгата с автограф”, организирано от Регионална библиотека “П. Р. Славейков” в старата столица, и ще се проведат в читалнята на културната институция.
Людмила Филипова ще гостува на 11 април от 17,30 ч., тъй като предварително обявената дата беше променена. Освен за романа, по който бе създаден едноименният телевизионен сериал, тя ще говори и за други две свои книги – “Където се ражда слънцето” и “Божият ген”. Срещата с Виктория Бешлийска, автор на бестселъра “Глина”, ще е на 24 април от 17,30 ч.
Людмила Филипова е позната най-вече като писател, но интересите ѝ са разностранни. В детските си години има изяви в киното, макар и епизодични (“Куче в чекмедже”, “Търси се съпруг за мама”, “Денят не си личи по заранта”). Притежава икономически знания и опит, придобити в обучението и последвалата ѝ професионална реализация като мениджър и PR, има телевизионни изяви, пише за различни медии, обича пътуванията и експедициите до Антарктида, а нейна страст са също астрономията и астрофизиката.
Виктория Бешлийска е литературното откритие на 2021 г. заради дебютния си роман “Глина”, който се превърна в една от най-продаваните и любими български книги. Тя е филолог по образование и дълги години се занимава с издателска дейност. Била е редактор на художествена литература, на детски списания, след което работи 8 години в сферата на маркетинга, но винаги под една или друга форма се е занимавала с четене или писане.
Събитията от програмата на “Фоайе на книгата с автограф” ще стартират официално на 18 април и ще продължат до 28 април на различни места в старата столица, а също и в Павликени. Събитието се организира от Регионална библиотека “П. Р. Славейков” и се провежда под патронажа на Министерство на културата, с финансовата подкрепа на Община В. Търново и съдействието на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и Асоциация “Българска книга”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново