Кристиян Менев спечели бронзов медал на международен конкурс в Слънчев бряг

Публикувано на вт, 28 авг. 2018
226 четения

9-годишният Кристиян Менев от Арт център „Бест Сингърс” се завърна с бронзово отличие от 26-ото издание на Международния фестивал на изкуствата „Ние – XXI  век”, който се е провел в Слънчев бряг. В престижния музикален форум са се състезавали над 200 деца от 6 държави – България, Малта, Казахстан, Полша, Португалия и Украйна. Конкурсът се организира се от „Арт център Кърнолски”  със съдействието на Министерство на образованието и науката и под патронажа на Янка Такева.

“Фестивалът вече дълги години събира талантливи деца от страната и чужбина в  различни области на изкуството. Нивото на участниците е изключително високо, тъй като всички те имат право да участват само с покани от организаторите след  спечелени награди в други форуми. Кристиян получи такава покана след като се пребори за първото място в Международния фестивал „Път към славата „ в София през февруари”, разказа ръководителят на “Бест Сингърс” Петя Кръстева.

Великотърновският талант се е състезавал във втора възрастова група /от 9  до 11 г./ при много силна конкуренция. Кристиян е впечатлил многочленното международно жури с хита “Сбогом” на група “Сигнал” и песен на Луис Фонси. Малкият певец е бил поканен да пее и на официалното откриване на фестивала, който се е провел в Амфитеатъра на Несебър. За отличното му представяне  признание отново е получил вокалният му педагог Петя  Кръстева. Тя е била удостоена с грамота за високи постижения.

Официалното закриване и награждаването на лауреатите се е провело в Амфитеатъра на Свети Влас с грандиозен концерт, заснет от телевизия при перфектна организация. Освен медал и грамота, Кристиян е получил и две покани за участие в международни фестивали в Италия и Малта през 2019 г.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново