Клуб “Млад възрожденец” учредиха в ОУ “Христо Ботев”

Публикувано на ср, 20 Дек. 2017
269 четения

С поредица от инициативи училището празнува 60-годишнина

Клуб “Млад възрожденец” беше учреден вчера в ОУ “Христо Ботев” във Велико Търново. 23 деца от 5, 6 и 7 клас получиха членски карти и удостоверения на официално тържество в музей “Възраждане и Учредително събрание” вчера. Връчи им ги лично председателят от Общински комитет “Васил Левски” Румен Петров.
Клубът е създаден в рамките на проект “Твоят час” на просветното министерство и е част от структурата на Общобългарски комитет “Васил Левски”. За утвърждаване на националните патриотични ценности ще работи учителката Росица Казакова.
Церемонията по присъединяването на младите възрожденци към клуба е част от инициативите, посветени на 60-годишнината от създаването на училището и патронния празник. Миналия ден учениците четоха стихове на Христо Ботев в читалище “Надежда”. Литературният празник е част от кампанията “Да четем заедно”, в която те участват вече втора година заедно с културната институция и Младежкия дом.
В сряда в училището ще се проведе Ден на отворените врати, съобщи директорът Валя Янкова. Родители ще имат възможност да видят как преминават учебните часове на своите деца. В “Христо Ботев” ще гостуват и бивши учители, преподавали в школото. В четвъртък в ОУ-то ще отвори врати Коледен благотворителен базар. Ще се продават картички и сувенири, изработени от учениците, а събраните средства ще бъдат използвани за закупуването на учебни помагала на деца в нужда.
104 деца от 1 до 7 клас се обучават в училището. Три от тях пътуват всеки ден от Беляковец, а още осем са от Центровете за настаняване от семеен тип.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново