Играят „Палечка“ на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

Публикувано на ср, 14 февр. 2024
49 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 17 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, ще гостува „Палечка“ – спектакъл на Държавния куклен театър от Пловдив. Това е и поредното участие на пловдивските кукленици през настоящия театрален сезон на сцената на Театър ВЕСЕЛ. Режисурата и драматизацията са дело на Ваня Сивинова, а сценографията и куклите – на Виржиния Петкова. Музиката е композирана от Иван Гърбачев. Героите на сцената се претворяват от актьорите Даниела Русева, Соня Ботева, Ивелин Николов.
„Палечка“ е спектакъл, създаден по едноименната приказка на Ханс Кр. Андерсен. Сред листата на цветето, родило най-нежното и крехко създание от приказния свят, се срещат доброто и злото, красивото и грозното, смешното и тъжното, реалното и недостижимото. Под светлините на прожекторите на сцената оживява времето на Андерсен – ражда се приказката за съвършенството. Малката героиня Палечка опознава живота с неговите зли и уродливи явления. Прекрасна е приказката за мъничката Палечка и нейните големи мечти. Mалко, колкото пръст момиченце, търси своето място в света. По трудния път към истинското щастие, тя открива колко са важни смелостта, милосърдието и приятелството. Създаден и издържан в стила на времето на автора, спектакълът е уникално пътешествие в света на реалното и вълшебното, което го прави привлекателен за зрители от всички възрасти.
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с читалище „Искра“ във Велико Търново. За допълнителна информация – 0878 790 549.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново