Ганчо Ганчев – Ганата представя 10-годишен цикъл с абстрактни творби

Публикувано на пт, 30 Дек. 2022
875 четения

Десетгодишен цикъл с абстрактни творби ще представи в изложба младият великотърновски художник Ганчо Ганчев – Гана. Експозицията е озаглавена “Видове” и ще може да бъде разгледана в галерия “Narrativa” в старата част на В. Търново от 18,00 ч. на 3 декември до 8 януари. Включените в изложбата произведения представят едно по-различно творческо поле, в което авторът излиза от собствените си рамки, за да изненада и предизвика както зрителите, така и самия себе си. “Живописта на Ганчев сега отстъпва, за да видите едно нетипично творческо лице на артиста. Смелите и живи цветове ще бъдат заменени от елегантната загадъчност на черно-бялата гама.
“Експозицията е озаглавена “Видове”, тъй като в абстрактните извивки може да се открие преплитането на множество видове човешки души, които след срещите си остават завинаги променени. Ще видите имагинерни храмове, които изграждат моста между човешкото и божественото”, посочват от галерията домакин.
Ганчо Ганчев е роден през 1990 г. и започва да рисува още като дете. Развива се успоредно в сферата на живописта, стенописа и уличното изкуство и през 2014 г. завършва магистратура във ФИИ на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Работата му е повлияна от импресионизъм, илюстрация и графити, а често засягани в произведенията му теми са тези, свързани с човешкото присъствие и отсъствие в природата.
Николай ВЕНКОВ, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново