Двама самоуки художници откриха съвместна изложба

Публикувано на ср, 7 февр. 2024
210 четения

Великотърновецът Александър Филипов и Станка Вълчанова от Търговище представят съвместната си изложба “Мисъл, живот, молитва” в старата столица. Експозицията беше открита на 5 февруари в Изложбените зали “Рафаел Михайлов”, където ще остане до края на месеца.
До момента Филипов и Вълчанова имат 6 съвместни изложби. Той е роден и живее във В. Търново. По професия е видеооператор, а през свободното си време рисува картини и икони. В сферата на изобразителното изкуство се изявява от ученическите си години, но по-сериозно се занимава с това от 2014 г. Харесва ренесансовото изкуство и стила “символизъм”. Картините му са идейни и провокиращи зрителя към размисъл. През годините участва в едно Биенале на църковните изкуства и три издания на Есенен салон на великотърновските художници.
Вълчанова е родена в София, но живее и работи в Търговище. Започва да рисува от февруари 2018 г., като в творчеството си използва предимно акрилни бои и техника “енкаустика” с восък и ютия, а в последно време – акварелни моливи. Освен съвместните изяви с Филипов, тя има и няколко самостоятелни изложби в библиотека “Петър Стъпов” в Търговище.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново