Дует „Мания“ изненадаха учениците от ОУ „Свети Патриарх Евтимий“

Публикувано на пн, 14 май 2018
496 четения

Интересен и нетрадиционен урок по музика представиха дамите от дует „Мания“ пред учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново. Гостуването им бе по покана на учителя по музика Добрин Пелтеков, който от началото на учебната година реализира проекта „Срещи със…“, запознавайки децата с известни и вдъхновяващи личности.

Двете сестри – Даниела и Юлия от звездния дует, впечатлиха учениците и ги провокираха да задават свободно въпросите си към тях. Гостите, които са родом от Димитровград, разказаха за това как са започнали да се занимават с музика, запалени от техния баща, който е музикант. Пътят им към славата започва през 1999 г., когато са забелязани от музикалния продуцент Вальо Марков. Той дава и  името „Мания“ на дуета им и подписва договор за звукозаписна дейност с тях.

Даниела и Юлия споделиха също за любовта си към спорта и най-вече към волейбола и аеробиката, с която се занимават от години. А след това заедно поиграха баскетбол в училищния салон.

Даниела разказа на учениците за живота си в Ню Йорк, където е преподавала в едно от българските училища. Макар и далеч от родината, сънародниците ни празнуват заедно всички големи празници и спазват народните обичаи, облечени в носии. Заедно играят хора и пеят български народни песни, пазейки традициите, сподели Дани. А след това свири пред децата на саксофон.

Дует „Мания“ изпълни някои от хитовете си, както и една народна песен. След това вокалистките се снимаха с децата и им подариха картички с автограф. Срещата с дамите от звездния дует приключи с интервю в една от класните стаи.

Това бе и последната среща за тази учебна година от проекта на Добрин Пелтеков, който от септември досега запозна своите ученици със Стефан Диомов, Звезди от „Ахат“ и Десо от Tri O Five, пътешественика Пламен Узунов, група „Оратница“, председателя на фенклуба на Манчестър Юнайтед Емил Йорданов, Маги Джанаварова, „Тъпани и гайди“ и Мери от „Мери Бойс Бенд“.

Весела БАЙЧЕВА

сн. Николай Венков

loading...
Пътни строежи - Велико Търново