Далия и Полина донесоха злато и сребро за “Бест Сингърс” от Хисаря

Публикувано на вт, 8 май 2018
209 четения

Златен и сребърен медал завоюваха възпитаниците на Арт център „Бест Сингърс”и на вокалния педагог Петя Кръстева на Националния конкурс „15 лалета” в Хисаря. Шестгодишната Далия Гюлай се е преборила за първото място при най-малките участниците и е удостоена със златно отличие. Полина Петрова на 15 г. се е състезавала в най-многобройната трета възрастова и е спечелила сребърен медал.

Над 450 участници в пет възрастови групи са мерили певчески талант и отлична подготовка във няколко направления. Борбата при солистите беше най-оспорвана  поради големия брой участници в група – между 50 и 60 души, и изключително добре подготвените изпълнители от всички школи в страната, разказа Петя Кръстева.

Далия се е представила с песните „Детски спомен”от репертоара на Орлин Горанов и Кристина Димитрова и руския хит „Зеркала”. Това е трето поредно отличие за малката певица от престижни форуми през последните 2 месеца. Полина се е окичила със среброто в категорията „С песните на Мими и Развигор”. Тя е впечатлила професионалното жури с песента „Отлетя  далече любовта” от репертоара на патрона на конкурса Мими  Иванова, която е и председател на комисията.

Изпълненията на талантите са били оценявани и от изтъкнатата певица Ваня Костова, композитора Развигор  Попов, аранжора Алекс Нушев, младата звезда от X Фактор Невена  Пейкова, композитора Здравко Петров, певицата Снежана Иванова и др.

Златина ДИМИТРОВА

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново