Биг бендът на Велико Търново получи Почетния знак на Съюза на музикантите

Публикувано на пн, 11 Дек. 2017
433 четения

С почетния знак на Съюза на българските музикални и танцови дейци беше удостоен диригентът на Градския духов оркестър във Велико Търново Владимир Бошнаков. Маестрото получи и почетния знак на кмета на Общината Даниел Панов, както и специалната Старопрестолна грамота. Двете отличия му бяха връчени по време на концерта, с който музикантите от биг бенда на старата столица отпразнуваха 50 години от създаването на формацията. От СБМТД наградиха още концерт-майстора на бенда Пламен Павлов, както и предишния диригент Харалампи Попов.
Близо 1000 души аплодираха пищния музикален спектакъл, който бяха подготвили музикантите от бенда. Голямата зала на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” едва побра многобройните гости на концерта. Заедно с утвърдените инструменталисти, звезди на вечерта бяха любимецът на българите Орлин Горанов и младата, но талантлива певица Весела Бонева. Публиката щедро възнагради с аплодисменти всяко изпълнение от музикалната програма.
На най-популярните и обичани песни на Орлин Горанов, както и много джаз и поп мелодии, които изпълни Весела Бонева, имаха възможност да се насладят великотърновци. В концерта имаше и много самостоятелни изпълнения на търновската формация, а на края звучаха и коледни песни.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново