Актрисата Албена Михова: “Моята мама Злата е шантава и доста хард”

Публикувано на ср, 25 Юли 2018
360 четения

„Моята мама Злата е шантава, доста хард, не е нежна душа. Това е една доста обръгнала българка, наричам такива жени урсус, по-борбена и смела е по отношение на мъжете. Може би при другите колежки, които са играли тази роля, образът е бил по-подвластен на мъжете, както е било едно време. Женската еманципация при моята героиня е по-силно застъпена, каквато съм и аз в живота”.

Това сподели актрисата Албена Михова, която усилено репетира ролята на Мадам Злата в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” заедно с екипа на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов” във Велико Търново. С един от най-обичаните спектакли в своя афиш храмът на Мелпомена в старата столица за втори път ще участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”.

“За мен всяка роля е предизвикателство, а с този спектакъла то е още по-голямо, защото за кратко време трябваше да науча много текст. Надявам се, че ще справя, колегите са много толерантни, помагат ми. Вече сме почти готови, но имаме още два дена работа, в които ще дадем всичко от себе си”, призна любимката от телевизионния екран.

Спектакълът по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников се играе за първи път в България. След обичания телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, търновският театър за първи път у нас поставя това заглавие в музикален вариант, обясни директорът на МДТ Васил Вълчев, който е и диригент на постановката. Над сценария и режисурата работи Борис Дюлгеров, а художник е Лидия Къркеланова. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова.

Мюзикълът “Криворазбраната цивилизация” е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ. Специално за представлението от фестивала “Сцена на вековете” са привлечени около 20 гост-изпълнители, които ще присъединят към хора, оркестъра и балета. За тях в ателиетата на театъра са ушити и около 30 нови сценични костюми. В постановката със свои изпълнения ще се включат и момичетата от великотърновския спортен клуб „Зоки” с ръководител Зорица Радловска.

Поради резките метеорологични промени, мюзикълът „Криворазбраната цивилизация“ няма да се играе на крепостта “Царевец”, съобщи директорът. Спектакълът ще бъде представен на 27 юли /петък/ от 21.00 ч. в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов“. Билетите важат без заверка.

Златина ДИМИТРОВА

сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново