Актрисата Албена Михова излиза на Царевец като Мадам Злата

Публикувано на пн, 23 юли 2018
234 четения

Ролята на Мадам Злата в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” репетира усилено актрисата Албена Михова. Любимката от телевизионния екран за първи път ще излезе на откритата сцена на крепостта „Царевец” във Велико Търново заедно с екипа на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. С един от най-обичаните спектакли в своя афиш храмът на Мелпомена в старата столица за втори път ще участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Представлението е на 27 юли от 21 часа, а билети се продават на касата на МДТ и в мрежата на http://www.eventim.bg.

„Криворазбраната цивилизация” е ново заглавие за мен. С този спектакъла за първи път ми се отдаде възможност да работя с екипа от професионалисти на великотърновския театър и мисля, че нещата ще се получат, защото всички са максимално отдадени, организацията е много добра”, сподели Албена Михова.

Тя призна, че никога досега не е гледала спектакъл на Царевец, разхождала се е на историческия хълм единствено като турист. „За мен ще е голяма чест, но и огромно предизвикателство да се появя на тази сцена. Сега ще мога да видя отблизо как се случват нещата там – и декори, и осветление, и звук. Надявам се всичко да се получи по най-добрия начин”, заяви актрисата.

Звездата от сподели, че нейната мама Злата ще бъде типична българка. „Това е един характерен образ на силната жена в семейството. Тя е много властна по характер, влияе на мъжа си, има силата да промени света. В същото време глези дъщеря си, опитва се да й подсигури най-доброто, включително и най-добрия мъж – да е красив, умен, богат, абе всичко да му е наред, макар че такива мъже по принцип няма. Мадам Злата е от онези амбициозни майки, които са готови на всичко в името на успеха на децата си. Но понякога амбицията на майката е много по-голяма от тази на детето. Това ще се опитам да пресъздам с моята ролята”, каза Албена Михова.

Спектакълът по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников се играе за първи път в България. След обичания телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, търновският театър за първи път у нас поставя това заглавие в музикален вариант. Над сценария и режисурата работи Борис Дюлгеров, художник е Лидия Къркеланова, а диригент – Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова.

Мюзикълът “Криворазбраната цивилизация” е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ. Специално за представлението на Царевец са привлечени около 20 гост-изпълнители, които ще присъединят към хора, оркестъра и балета. За тях в ателиетата на театъра са ушити и около 30 нови сценични костюми. В постановката със свои изпълнения ще се включат и момичетата от великотърновския спортен клуб „Зоки” с ръководител Зорица Радловска.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново