Акордеонисти от СУ „Емилиян Станев” обраха наградите в конкурса „Танцуващи клавиши”

Публикувано на вт, 1 май 2018
281 четения

Учениците от класа по акордеон на Станимир Демирев при СУ „Емилиян Станев” във Велико Търново се завърнаха с куп отличия от Националния конкурс за акордеонисти „Танцуващи клавиши“ в Нови пазар. В индивидуалното класиране в първа възрастова група за второто място се пребори Иван Кедиков от II клас, а трета остана съученичката му Виктория Симеонова. Във втора възрастова група трета награда получиха Маргарита Мирчева и Валентин Гавраилов от III клас. При по-големите първата награда е завоювал Валентин Тодоров от VI клас.

В категория „Kамерни състави” училището бе представено от формация “New G”, която е спечелила първа награда. В състава свирят Маргарита Мирчева, Валентин Гавраилов, Валентин Тодоров и Цветомир Димитров, който е ученик в VIII клас.

Конкурсът в Нови пазар се организира от Министерството на културата, местното читалище и Общината. Това е единственият форум в страната, който популяризира уменията на талантливите млади акордеонисти на България и е включен в програмата за закрила на деца с изявени дарби и таланти на МК. Уменията на младите музиканти са били оценявани от жури с председател проф. д-р Румен Потеров от ЮЗУ и членове доц. Георги Митев от АМТИИ – Пловдив, д-р Добромир Митев от НМА „Проф. Панчо Владигеров” – София, доц. Яна Рускова от Шуменския университет и Елена Мелник, която е концертиращ акордеонист.

Златина ДИМИТРОВА
Сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново