419 са незаетите места в гимназиите в областта след третото класиране

Публикувано на нд, 5 авг. 2018
232 четения

419 са незаетите места в гимназиите след третото класиране във Великотърновска област, информират от Регионалното управление на образованието. Списъкът със свободните позиции са обявени на сайта на РУО – В. Търново, а крайният срок е от 5 до 10 септември за различните училища.

10 са незаетите места в паралелката “Парково строителство и озеленяване” в ПГСАГ “Ангел Попов” във Велико Търново, 17 в СПГ по икономика, от които 8 в паралелката “Оперативно счетоводство”, 6 за “Банково дело” и 3 за специалността “Електронна търговия”.

14 са свободните места в ПГЕ “А.С.Попов” в старата столица за “Компютърна техника и технологии” и 8 за “Електрообзавеждане на транспортна техника”. Паралелката „Моден дизайн” в ПГ по моден дизайн във В. Търново има 10 свободни места, а в ПГТ “Д-р Васил Берон” свободните позиции са общо 20.

В Хуманитарната гимназия във Велико Търново свободни са 13 бройки в профил „Библиотекознание” и 8 за балнеология. В СУ „Вела Благоева” непопълнени са 12 бройки в паралелката с предприемачески профил. От 16 ученици се нуждае СУ „Владимир Комаров” за паралелката “Автоматизация на непромишлените производства”.

Под въпрос остават две паралелки в СУ „Иван Момчилов” в Елена, където недостигат 12 ученици за “Горско и ловно стопанство” и 13 за “Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”. 18 са бройките за профил „Електрически инсталации” в СУ „Св. Климент Охридски” в Сухиндол.

12 места са свободни в Златарица в ПГМСС “Никола Златарски” за “Механизация в селското стопанство” и 13 за “Спортно-туристическа дейност” в СУ “Св.св.Кирил и Методий”.

Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново