300 деца пеят и свирят в “Звукът на времето” 2018

Публикувано на ср, 2 май 2018
366 четения

Петото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето” ще се проведе във Велико Търново на 4 и 5 май. Форумът ще бъде в два раздела – “Вокални изпълнители” и “Инструменталисти”.
Над 300 млади певци и инструменталисти от България, Македония, Румъния идват във Велико Търново, съобщи организаторът на конкурса Петя Василева.

Официалното откриване на конкурса ще бъде на 4 май от 10,00 часа в Изложбени зали, а гала концертът на лауреатите ще започне в 19,30 часа на 5 май в ДКС “Васил Левски”.

Конкурсните програми ще провеждат в две зали, като инструменталистите ще свирят в Изложбени зали, а вокалните изпълнители и вокални групи тази година ще бъдат прослушвани в ДКС “Васил Левски”. Наградният фонд предвижда статуетки, медали, парични награди и много подаръци за участниците от различни спонсори.
В програмата на “Звукът на времето” са включени и три клавирни концерта на проф. Борислава Танева, Ангел Николов -Grand Prix Инструментал 2017, и доц. Александър Василенко, както и представяне на песенното творчество на композитора Емил Струнджев. На 4 май е предвидена и изложба, посветена на 90 години от раждането на композитора Александър Танев, както и кратък филм за живота му.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново