215 търновски деца се включиха в конкурса “Аз в един вълшебен град”

Публикувано на ср, 21 мар. 2018
134 четения

215 деца и ученици от община Велико Търново са се включили в конкурса за рисунки “Аз в един вълшебен град”, посветен на празника на града. Участниците са от седем училища и шест детски градини. Творби са представили и възпитаниците на Арт център – В. Търново, и Общинския детски комплекс. Най-добрите произведения на младите художници са подредени в изложба на третия етаж в мола, където ще гостуват до 27 март.
Петгодишната Симона Маринова спечели първа награда при най-малките участници. Тя посещава Школата по изобразително изкуство в ОДК в старата столица. При учениците от 1 до 4 клас на първото място се класираха третокласничката Йоана Йорданова от ОУ “Бачо Киро” и Десислава Ангелова, която е в 4 клас. При големите – от 5-7 клас, на първо място е Никола Николов, петокласник в СУ “Емилиян Станев”.
Журито е присъдило и четири специални награди за цялостно представяне. Отличията отидоха при Петя Недева от 5 клас и 12-годишната Ивон Панева, и двете от СУ “Емилиян Станев”, Християна Петрова от ОУ “Димитър Благоев” и четвъртокласничката Елеонора Петкова от ОДК.
Конкурсът се провежда за осма поредна година, а негови организатори са Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, с любезното съдействие на Общината и мола. Жури с председател експертът Ани Павлова от Регионално управление на образованието е селектирало рисунките.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново