10 избрани кинозаглавия ще видят зрителите на фестивала CineLibri във Велико Търново

Публикувано на ср, 11 окт. 2023
205 четения

10 избрани кино заглавия предлага тазгодишното издание на фестивала CineLibri във В. Търново, който ще се проведе в “СинеЛенд Искра” от 20 до 29 октомври. Прожекциите ще са по една всеки ден, а началото им винаги ще е от 18,30 ч. Програмата ще започне с приключенската екшън комедия “Истории, които не са за разказване” и ще продължи с криминалната комедия “Престъплението е мое”, биографичния исторически романс “Алма и Оскар”, драмата “Прекрасно лято”, комедийната драма “Господин Блейк на вашите услуги”, мистериозния трилър “Операция Наполеон”, черната комедия на Роман Полански “Дворецът”, романтичната драма “Страсти в кухнята”, психодрамата “Само ние двамата” и биографичната историческа драма “Капитанът”. Зрителите ще могат да се насладят на актьорската игра на: Изабел Юпер, Джон Малкович, Фани Ардан, Мики Рурк, Джон Клийз, Жулиет Бинош и др.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново, ИА “Национален филмов център” и Национален фонд “Култура” по програма “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”. Освен във В. Търново CineLibri се провежда и в градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас и Габрово, а в Стара Загора по традиция избрани филми от програмата на фестивала ще бъдат показани в Регионална библиотека “Захарий Княжевски”.
Тази есен, като реверанс към невръстните зрители, Синелибри ще отбележи “100 години Уолт Дисни” с четири от най-обичаните анимационни продукции, удостоени с множество отличия: “Героичната шесторка”, “Смелата Ваяна”, “Зоотрополис” и “Замръзналото кралство”. Те обаче не са предвидени в програмата във В. Търново.
Билети за прожекциите в старата столица ще се продават на касата на “СинеЛенд Искра” 1 час преди започването на филма, уточняват организаторите на събитието.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново