Жена влиза за 2 г. в затвора за източване на карти

Публикувано на пт, 28 юни 2013
711 четения

Две години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще трябва да изтърпи 30-годишната Диана Г. за кражби на бижута и дебитни карти. Присъдата е на Великотърновския окръжен съд. Диана започнала престъпната серия през декември 2011 г. Докато била в старата столица, нейна съседка я помолила да се грижи за съпруга й, който бил инвалид. Диана се съгласила и в отсъствието на домакинята на 21 декември открила дебитната карта на съпруга и листчето с ПИН-кода й и я прибрала. На шест пъти теглила пари от сметката му – общо около 100 лева.
Едва два месеца след кражбата семейството установило липсата на картата и едва през юни 2012 я блокирали, след като разбрали, че са теглени пари с нея. Никой обаче не се усъмнил в Диана, която през август 2012 г. отишла в Беляковец с намерението да обере къща. Успяла да се вмъкне в един от домовете, при това докато собствениците били вътре. Претърсила шкафчетата и отмъкнала скъпи златни бижута – три пръстена, халка, синджирче и гривна, като накитите са оценени на 2078 лв. Отделно открила пачка със 790 лв. и дебитна карта. От нея седмица по-късно изтеглила още 40 лв.
Криминалистите стигнали до Диана в началото на октомври същата година и я задържали. Тя направила пълни самопризнания и дори върнала част от крадените вещи. Поради високата обществена опасност на деянията и това, че с тях е влошила неимоверно живота на бедни хора, които при това са й имали доверие, съдът е постановил тя да изтърпи ефективно наказание. Отделно Диана ще трябва да плати пари по три отделни граждански иска на обща стойност 2190 лева на пострадалите от престъпленията й.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново