Жена скочи от Стамболовия мост, оцеля по чудо

Публикувано на вт, 17 сеп. 2013
1758 четения

Жена се хвърли от Стамболовия мост във Велико Търново и оцеля по чудо. Произшествието станало около 20 ч. вечерта в неделя пред очите на десетки минувачи, излезли на разходка. По техни разкази 56-годишната жена вървяла сама по средата на моста. Внезапно пуснала чантичката си на паважа, пред смаяните погледи на гражданите прекрачила перилото на моста и без да каже дума, се хвърлила в тридесетметровата бездна.
Въпреки голямата височина и ниското ниво на р. Янтра по това време на годината, скокът приключил без фатални последици. Жената изплувала на повърхността и останала в съзнание, като течението я отнесло в близост до брега. Граждани, станали свидетели на опита за самоубийство, веднага се обадили на телефон 112 и на място пристигнали екипи на полицията, “Спешна помощ” и “Пожарна безопасност и защита на населението”. Трима огнеборци с помощта на фенери за минути са открили жената в реката и я извадили.
Въпреки че не била контактна след изживяния шок, се оказало, че единствената травма, която е получила, е фрактура на ръката. Била откарана в МОБАЛ, където лекари са й оказали помощ. Няма опасност за живота й. От прокуратурата съобщиха, че няма данни за склоняване към самоубийство и по случая няма да се води разследване.
Пламен КАРАИВАНОВ, сн. Бранимир БОНЕВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново