Жандармерия блокира Велико Търново, докараха Жоро Вълев от Ловешкия затвор

Публикувано на ср, 11 Апр. 2018
16518 четения

Централната част на Велико Търново отново е блокира от жандармерия. От вчера на всеки ъгъл в по главните улици има полицейски патрули. Причината е, че днес се провежда второто заседание по делото, с което осъденият на доживотен затвор Георги Вълев съди за клевета журналистка. Искът е за 15 хиляди лева.

Делото започна в Районния съд във Велико Търново в началото на март. При изключителни мерки за сигурност Вълев беше докаран от затвора в Ловеч. Той твърди, че е бил засегнат от статия на  търновски журналист от 10 януари тази година, в която се посочва, че една от версиите за убийството на бизнесмена Петър Христов е поръчка от групата “Килърите” и самия Георги Вълев. Имуществото на бившия бизнесмен обаче е запорирано и за делото му беше назначен служебен защитник – адвокат Пламен Проданвов.

Тогава процесът беше отложен за април, за да се яви свидетел от Ловешкия затвор. Днес в полза на Вълев свидетелства Халил Адем Хасан, който има две доживотни присъди, включително за опит за убийство на надзирател.

Следващото заседание на съда по делото ще бъде на 17 май.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново