Затвор за кражба на луканка и мая за хляб

Публикувано на ср, 31 Юли 2013
374 четения

Три месеца затвор при първоначален строг режим получи 63-годишният великотърновец Н. Б., който за една касетка хранителни продукти преби доставчика. За да получи по-леко наказание, Н. Б., който е с висше образование и има работа, сключи споразумение с Районната прокуратурата във В. Търново.
Екшънът се разигра в ранния следобед на 14 юни тази година пред хранителен магазин на ул. “Ален мак” № 11 в старата столица.
Шофьорът на буса на дистрибуторската фирма спрял, за да зареди поредния търговски обект. Тогава до превозното средство се появил мъжът, въоръжен с метална тръба и отвертка. Той се нахвърлил върху касетка, в която за магазина били подготвени една щафета луканка, сирене, прясно мляко, парче кашкавал, замразена кайма и кутия с 12 пакетчета мая за хляб. Общата стойност на храната, станала прицел на нападателя, е била 51,77 лева. Шофьорът на буса и нападателят се сбили до кръв, а съседите, станали свидетели на екшъна, извикали полиция. Крадецът се оказал стар познайник на органите на реда с няколко предишни присъди. Лежал е в затвора за умишлено убийство, изнасилване, кражби, вещно укривателство и обсебване.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново