Затвор за двама, подпалили кола

Публикувано на ср, 15 май 2013
558 четения

1 г. затвор при първоначален строг режим ще трябва да изтърпят Йордан Ангелов (47 г.) и Ивайло Антонов (37 г.) – и двамата от Водолей, за унищожаване на чужда собственост. Двамата са считани за част от престъпна банда, занимаваща се с кражби на добитък, тартор на която е 37-годишният Тодор Божанов – Мерджана от Бяла черква.
Ангелов и Антонов бяха задържани в края на септември м.г., след като унищожили краден автомобил “Опел Астра”. Това била една от колите, задигнати от бандата на Мерджана за кражби на добитък.
Полицията разкри участниците в групата след куриозен инцидент в средата на септември м. г. Униформените получили сигнал за катастрофа край с. Върбовка. Оказало се, че колата е краден “Опел Астра”, управляван от 36-годишния Айденис Г. от Свищов. В багажника имало пет овце, откраднати от водача около час преди произшествието. Докато превозвал животните към Павликени, той се преобърнал в канавка. Впоследствие станало ясно, че пострадалият действал съвместно с Мерджана, като двамата се специализирали в кражби точно на този модел “Опел”. Колите впоследствие ползвали за кражби на добитък. Седмица преди инцидента с Айденис, двамата откраднали поредна кола от П. Тръмбеш и я откарали в с. Водолей. Оставили я на Йордан и Ивайло със заръката да я пазят. След като разбрали, че Айденис е задържан от полицията след катастрофата, двамата се паникьосали и решили да унищожат всички следи, които ги свързват с крадците на добитък. Изкарали колата извън селото и я подпалили. Ден по-късно полицията ги задържала. ВТОС е постановил да изтърпят по 1 г. затвор ефективно. Решението не подлежи на обжалване.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново