Закопчаха екстрасенса Деси, представял се за полицай

Публикувано на вт, 7 май 2013
547 четения

38-годишният Десислав Велков, известен като Деси екстрасенса, бе задържан в Свищов при опит да се представи за полицай. Десислав от години се подвизава в цялата страна, като твърди, че има екстрасенски способности. Неколкократно е задържан за измама, блудства и изнасилвания и е осъждан.
На 2 май Десислав отишъл на автогарата в Свищов и си харесал 21-годишна жена, която чакала автобус. Приближил се към нея и заявил, че е полицай от СДВР. Имал информация, че младата жена пренасяла наркотици и настоял да я обискира. Когато девойката се опитала да протестира, Десислав заявил, че ако окаже съпротива, ще я арестува и ще я отведе в Районното управление на полицията в Свищов. Сценарият, чрез който Деси се опитал да получи възможност да опипа тялото на младата жена, се сторил крайно съмнителен на бдителна гражданка, която станала свидетел на целия разговор. Тя незабавно се обадила на телефон 112 и на място бил изпратен полицейски патрул. Униформените установили истинската самоличност на мъжа, представял се за техен “колега”, и му щракнали белезниците. Той бил отведен в РУП в Свищов и оставен в ареста за 24 часа по ЗМВР. Срещу него e започнато бързо производство за престъпление срещу държавните органи.
Велков не за първи път разиграва такъв сценарий. Още през средата на 90-те години са регистрирани няколко случая, в които Деси спирал млади жени и се гаврел с тях, представяйки се за служител на реда. В други случаи използвал придобитата си слава на екстрасенс и пускал обяви уж за секретарки. Впоследствие заключвал явилите се кандидатки и блудствал с тях. Едва през 2006 г. Велков влиза зад решетките след общо 19 регистрации за блудства, измами и отвличане. Лежи 4 г. в затвора в Кремиковци, като през 2010 г. отново излиза на свобода. За опита си да се представи за служител на реда в Свищов може да получи до 1 година затвор или пробация. Значително по-тежко наказание предвижда законът в случай, че е използвана униформа или полицейски знаци, но според криминалистите Велков не е разполагал с такива.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново