Задигнаха три коли за ден

Публикувано на чт, 17 ян. 2013
1302 четения

Бум на кражби на автомобили регистрират от ОД на МВР в старата столица. Само за денонощие трима мъже са подали сигнали, че возилата им са изчезнали. Два от автомобилите вече са намерени. Сутринта във вторник мъж от старата столица е подал сигнал, че е изчезнал неговият “Фолксваген Голф”. Колата е намерена след няколко часа в свищовското село Царевец със заключени врати без нанесени щети и без липси.
67-годишна жена от Павликени е останала без кола същата сутрин. В хода на разследването автомобилът й “Сеат Толедо” бил открит на площад “Свобода” – на по-малко от километър от мястото на кражбата без следи от взломяване и нанесени щети. По данни на собственичката в резервоара е имало около 7 л. гориво, т.е отпада версията, че колата е изоставена, защото е свършил бензинът. Около 17 часа във вторник е бил откраднат “Опел Вектра”, паркиран на ул. “Трети март” в Свищов. Колата е била отключена с ключ на арматурното табло, тъй като собственикът я оставил за малко. По същия начин апаши задигнали “Фолксваген Голф” във В. Търново в края на миналата седмица. Тя, както и опелът са обявени за общодържавно издирване, но все още не са установени. По четирите случая са започнати досъдебни производства.
Разследващите не изключват възможността кражбите да са дело на младежи, които взимат колите само за да ги покарат малко. Според криминалисти, за региона не са характерни действията на организирани групи от автоджамбази с цел пренабиване на номера и продажба зад граница. Освен това, те обикновено посягат на по-луксозни и скъпи возила. От полицията призовават собствениците да бъдат бдителни и да не оставят колите отключени.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново