Задържаха под стража обвиняем за измама чрез чужд Facebook профил

Публикувано на вт, 9 ян. 2024
515 четения

Районният съд във Велико Търново е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 25-годишен мъж, привлечен в качеството на обвиняем за измама чрез разбиване на чужд фейсбук профил – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.
Т. П. е привлечен в качеството на обвиняем  за това, че на 03 януари във Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, с три деяния, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез кореспонденция в приложението „Месинджър“, осъществявана от профила на Росица Димитрова, заблудил две лица, че следва да преведат парични суми за оказване на съдействие на тяхната позната. Младият мъж им причинил имотна вреда в общ размер на 1025 лв.
Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, като е налице опасност той да се укрие и да извърши престъпления, поради което Районна прокуратура – Велико Търново, е внесла в Районен съд – Велико Търново, искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.
Разследването по делото продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново