Задържаха мъже за кражба на кабели

Публикувано на пт, 25 окт. 2013
525 четения

Полицаи от районните управления в Стражица и Горна Оряховица задържаха двама мъже в момента, в който се опитвали да извършат кражба на кабели. След получен сигнал криминалисти извършили обход на местността Крушата в землището на стражишкото с. Сушица. Видели двама мъже, които копаели дупки.
Като забелязали полицейския автомобил, двамата хвърлили инструментите и побягнали. Единият успял да стигне до ползвания от двамата автомобил и без да чака своя авер, отпрашил към с. Драганово. Полицаите задържали другия мъж и го отвели за разпит.
Оказало се, че това е 19-годишният Д. Г. от Г. Оряховица. Криминалистите помолили за съдействие свои колеги от РУП – Г. Оряховица, и с тяхна помощ бил открит и 29-годишният Ф. З. в с. Драганово, където имал къща. При оглед в местността Крушата било установено, че двамата са пробили шест изкопа, всеки от които водел към кабел от подземно трасе на телефонна линия. Целта им била да се пререже проводникът във всяка от дупките и да се изтегли на части.
Иззети са инструментите и автомобилът им. Д. Г. и Ф. З. са отведени в ареста за 24 часа. Срещу тях е образувано бързо производство. И двамата са известни на органите на реда и са осъждани.
Полицията работи и по втори случай на кражба на проводници в павликенското село Паскалевец. През нощта на 23 октомври неизвестни извършители са свалили 870 м кабели от уличната електропреносна мрежа на населеното място. На следващата сутрин жителите на селото установили липсата. Полицията издирва извършителите.
Пл. МИЛЕНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново