Задържаха джамбазин, превозвал незаконно две телета

Публикувано на пн, 29 Юли 2013
467 четения

Областната агенция по безопасност на храните във В. Търново и полицията задържа джамбазин на пътя до Дебелец с незаконен превоз на две телета. Животните са конфискувани, а със съдействието на Регионалната социална дирекция и Областната управа 250 кг телешко месо получиха осем детски дома в областта. Преди това изследвахме животните и решихме да не замразяваме месото, а да го дарим на социални заведения, уточни шефът на Агенцията д-р Станимир Спасов.
По сигнал ветеринарните инспектори и полицаите са засекли кола с ремарке до Дебелец, превозвала двете животни. Открихме куп нарушения, животните бяха без ушни марки, имаше липси в документацията за превоза, джамбазинът не знаеше произхода на телетата, имаше и проблеми с регистрацията на колата, каза д-р Спасов. На превозвача е бил съставен акт за нерегламентиран превоз на живи животни и други нарушения според Закона за ветеринарното дело.
За тази година това е първата конфискация на нелегални животни на наша територия, коментира д-р Спасов. През 2012 г. агенцията по храните е имала още 4 подобни случая на нерегламентиран превоз на телета и овце. Месото също е било дарено на социални заведения.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново