Задържаха 26-годишен мъж, пребил мащехата си

Публикувано на чт, 25 Апр. 2013
335 четения

26-годишен мъж от с. Климентово бе задържан, след като пребил мащехата си при пиянски скандал. Произшествието станало миналата събота, но сигнал за станалото бил подаден едва във вторник от загрижени съседи. По случая в РУП – Полски Тръмбеш, било започнато разследване.
Пострадалата 40-годишна жена живеела на семейни начала с мъж и имала 26-годишен доведен син от него. Преди година забременяла и родила дете, което обаче приятелят й твърдял, че не е от него, а тя не можела да обясни кой е бащата. Цялото семейство се грижело за 4-месечното бебе, но въпросът относно бащинството му често предизвиквал кавги. Фамилията имала навика и често да се черпи с алкохол, което допълнително разгорещявало споровете.
В събота след почерпка 26-годишният П. М. отново повдигнал въпроса пред мащехата си, тя не му останала длъжна и след размяна на обидни реплики младият мъж се нахвърлил върху нея и я пребил жестоко. По цялото тяло и по главата й били нанесени удари, продължил да я рита дори след като паднала. Впоследствие тя се оплакала пред съседи и те обадили в полицията.
Пострадалата била прегледана в МОБАЛ, където било установено, че има счупено ребро и множество хематоми по тялото. Тя е настанена за лечение и наблюдение. Тъй като в момента тя не може да полага грижи за невръстното дете, то е поставено под полицейска закрила и настанено временно в социален дом. Към момента няма данни върху детето да е употребявано насилие или да е малтретирано. Дали то ще остане при семейството, ще реши Отделът за закрила на детето, след като се изясни случаят с побоя. П. М. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.
Пл. МИЛЕНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново