Вземат шофьорската книжка на търновец в Румъния, той лъже в КАТ, че я е загубил

Публикувано на ср, 31 Юли 2013
1491 четения

50-годишен мъж от Велико Търново е обвинен в използване на документ с невярно съдържание. В хода на разследването е установено, че в началото на юни миналата година И. И. е подал заявление за издаване на дубликат на книжката си в “Пътна полиция” в старата столица. Той попълнил декларация, в която посочил, че е загубил свидетелството си за управление.
Оказало се, че свидетелството за правоуправление е взето от катаджиите в Румъния, където великотърновецът катастрофирал. След доклад на събраните материали по случая в Районна прокуратура – В. Търново, И. И. е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение “подписка”.
Имаме много такива случаи с взети шофьорски книжки на наши водачи в Румъния или Италия. Тези хора пътуват често в чужбина, където глобите за шофиране без документ са десетократно по-големи от санкциите в България. Затова много от прегрешилите шофьори предпочитат да подадат документи с невярно съдържание при нас в искането си за дубликат на документа, коментира случая шефът на пътните полицаи в старата столица Николай Иванов (на снимката).
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново