ВТОС даде ход на делото срещу едноръкия убиец от Куцина

Публикувано на чт, 31 ян. 2013
721 четения

Великотърновският окръжен съд даде ход на делото срещу 32-годишния Владимир Илиев от с. Куцина, общ. Полски Тръмбеш, за жестоко убийство, извършено преди повече от две години. Владимир, който е инвалид с ампутирана ръка, пребил до смърт своя съселянин Йордан Й. заради дълг от 90 лева и бил задържан още на следващия ден.
Тялото на Йордан било открито късно вечерта на 30 ноември 2010 г в локва кръв на улицата пред жилището му в Куцина. Аутопсията показала, че черепът му е разбит от тежък предмет, а по тялото му имало множество кръвонасядания.
Йордан бил известен като сприхав и конфликтен човек, поради което първоначално полицията работела по широк кръг заподозрени. Не се изключвала и версията за убийство от ревност. Следователи и полицаи успели да стопят списъка на заподозрените до едно лице само за няколко часа. На следващата сутрин криминалисти нахълтали в дома на Владимир Илиев, който кротко спял, и го извели с белезници. В хода на разследването се установило, че той имал неуредени финансови отношения с жертвата – Йордан имал да му връща 90 лева. Двамата се срещнали във фаталната вечер, били пияни и се скарали за борча. В яростта си Владимир грабнал метална щанга и започнал да млати с все сила жертвата си с единствената си ръка. След като Йордан спрял да мърда, убиецът му спокойно се прибрал и заспал.
Разследването продължи две години, тъй като се чакаше изготвянето на няколко експертизи. Вчера Владимир бе изправен пред Темида с обвинение по чл. 116 ал. 1 за убийство с особена жестокост. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 15 години до доживотен затвор без право на замяна. Процесът започна с разпит на свидетели по делото и ще продължи и през днешния ден.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново