ВТАС отложи делото за убийството на треньора Лилян Александров

Публикувано на вт, 23 Апр. 2013
562 четения

Великотърновският апелативен съд отложи делото за убийството на треньора по спортна акробатика и батут Лилян Александров. Вчера се проведе първото заседание по процеса пред въззивната инстанция. Съставът, председателстван от съдия Румян Жеков, изслуша страните и прие на заседанието на 27 май да бъдат разпитани двама нови свидетели.
Лилян Александров бе застрелян с пет куршума на 21 март 2011 г. пред жилището си в Габрово. В хода на разследването бе задържан 46-годишният Милен Иванов. Той също е треньор по батут и според обвинението е имал дългогодишни професионални кавги с Александров като представител на конкурентен клуб. Според разследването малко преди престъплението Иванов е отправял заплахи към убития. На първа инстанция Габровският окръжен съд го призна за виновен и го осъди на 20 г. затвор при първоначален строг режим. Той бе осъден и да плати 150 000 лв.на семейството на Александров. Защитата на Иванов обжалва решението и делото премина за разглеждане в Апелативния съд.
Вчера държавното обвинение, представлявано от апелативния прокурор Аня Димова, не направи искания към съда. От страна на защитата бе поискана техническа експертиза за разстоянията и скоростта на движение в участъци около района на убийството. Тя обаче бе отхвърлена от съда. Магистратите приеха да бъде разпитан габровецът Иван Николов, който можел да потвърди, че Милен Иванов е бил на друго място в часа на убийството. Вторият свидетел е лежал в ареста с подсъдимия и ще бъде разпитван за намерени бележки, зашити в дрехите на Иванов, който последният пращал до съпругата си.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново