Във Велико Търново служители на ДАИ и МВР извършиха масирани проверки на МПС

Публикувано на пт, 15 Февр. 2013
1390 четения

Проверките са част от едноседмичната акция по линия на “ТИСПОЛ” - Европейската мрежа на службите “Пътна полиция”.

Масирани проверки на моторни превозни средства извършиха служители на ОД на МВР – Велико Търново, ДАИ и агенция “Митници” край Велико Търново. Акцията бе проведена по метода на широкообхватния контрол, като едновременно бяха спирани по три камиона и два леки автомобила на импровизиран пропусквателен пункт в местността Дълга лъка. Проверките са част от едноседмичната акция по линия на “ТИСПОЛ” – Европейската мрежа на службите “Пътна полиция”. Тя стартира в началото на седмицата, като през изминалите дни подобни проверки бяха извършени на територията на Свищов и други общини в региона.
Основното, за което се следи по време на проверките, е наличието на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, както и наличието на винетна такса, която се заплаща за определен срок за ползване на пътищата от републиканската пътна мрежа.
Особено стриктно се проверяват товарните превозни средства и автобусите. Освен пътни полицаи, в проверката участваха служители на “Криминална полиция” и “Икономическа полиция”, които следят нелегални емигранти и трафик на хора, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара и други криминални престъпления.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново