ТИР с платове се запали край Поликраище

Публикувано на ср, 16 Ян. 2013
521 четения

Огнеборците гасиха поотделно топовете плат.

Пожар на ремарке на руски ТИР доведе до затваряне на главния път Велико Търново – Русе за повече от половин час в понеделник. Камионът превозвал около 21 тона платове от Русия за Турция и се запалил в района на село Поликраище. Сигнал за пожара бил подаден от водача на превозното средство на телефон 112. На място били изпратен противопожарен автомобил с трима огнеборци от РС “ПБЗН” – Горна Оряховица.
След като пристигнали на място, видели, че цялото ремарке е обгърнато от пламъци и започнали гасене. Наложило се да бъде изпратен и втори автомобил с още трима пожарникари. Успели за кратко време да потушат огъня в ремаркето, но се наложило продължително време да дозагасяват. Навитите топове плат продължавали да тлеят и се наложило да вадят и гасят всеки един от тях поединично. Спасени са около 10 тона от стоката. Водачът не е пострадал, няма нанесени щети и на влекача. Причина за пожара се оказала техническа неизправност.
Поради проблем в охладителната система на спирачките барабаните започнали да прегряват и от високата температура се запалила долната част на ремаркето, която била дървена. Огънят бързо се разпространил при движението на камиона, подхранван от лесногоримите платове.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. ОУ “ПБЗН” – Велико Търново

loading...
Пътни строежи - Велико Търново