Човешките останки край Янтра вероятно са на изчезналата доц. Пенка Ковачева

Публикувано на чт, 14 юни 2018
10520 четения

Останките от човешко тяло, които бяха намерени от рибар на брега на Янтра в понеделник, в близост до мост на пътя В. Търново – Русе в района на тунелите, най-вероятно са на преподавателката от Великотърновския университет доц. Пенка Ковачева. Това е една от основните версии, по които работи полицията, научи “Янтра ДНЕС”.

Доц. Ковачева изчезна на 10 май 2016 г. В този ден тя напуска дома си в 5 часа на разсъмване и от тогава е в неизвестност, въпреки опитите на полицията и на водолазите от пожарната да бъде намерена. Предстои да се направят редица експертизи, за да се установи дали намерените останки от човешко тяло са на преподавателката от катедрата по съвременен български език от ВТУ.

Припомняме, че в деня на изчезването на доц. Ковачева – 10 май, великотърновецът Добри Титев тръгнал да събира охлюви с жена си и край въжения мост до старата фабрика “Мавриков” намерил на брега на реката сгъната дреха и дамска чанта. В нея нямало лична карта, а само 20 лева на дребно. Имало и карта на България, направена на ръка, а на гърба й пишело Пенка Ковачева. Добри намерил в чантата и антидепресанти, фенерче и бутилка с минерална вода, от която било пито.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново