Студент загина в шахта след запой

Публикувано на пн, 18 Февр. 2013
398 четения

21-годишен студент загина при нелеп нещастен случай в Свищов. С. И. от Омуртаг учел втори курс, специалност “Финанси”, редовно обучение в Стопанската академия. След края на семестъра се прибрал в родния си град. На 12 февруари дошъл в Свищов за поправителен изпит. На следващия ден родителите му многократно се опитали да се свържат с него по телефона, но не успели. Притеснени, се обадили в полицията и служителите на РУП – Свищов, предприели издирване.
Било установено, че на 12-и февруари вечерта С. А. се събрал с компания в студентското общежитие да се черпят. Купонът продължил в заведение в града. Служители от персонала забелязали, че С. И. е във видимо нетрезво състояние и с мъка пази равновесие. Залитайки, напуснал заведението около 4,30 ч. сутринта. От този момент никой не го бил виждал.
Полицаите започнали претърсване на района недалеч от Академията в местността Банара. В един от участъците се минавало по тясна пътека покрай стръмен скат. На 18 м встрани от пътеката имало отвор на шахта. Униформените видели недалеч от него част от вещите на студента. На земята на ръба на пропастта бил и мобилният му телефон. Безжизненото тяло на младежа било на дъното на шахтата. Изваждането на трупа продължило няколко часа. Достъпът до дъното на ямата, където били канализационните шахти на града, бил труден и се наложило пожарникари и алпинисти от отряда “Спасителни дейности” в Г. Оряховица да помагат.
Трупът бил откаран за аутопсия в МОБАЛ, като резултатите от нея показали, че падането от голяма височина е причина за смъртта и няма данни за насилствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново