Спипаха млад мъж и двама непълнолетни за кражби

Публикувано на пн, 28 ян. 2013
326 четения

24-годишен и двама непълнолетни от Свищов са задържани за влизане в чужди жилища и кражби. Полицията стигнала до групата след сигнал от 59-годишен мъж, че непознати младежи са го заплашвали, че ще му оберат къщата, в която живеел с друг мъж. Двамата били трудноподвижни и сериозно се притеснили от заканата. Полицията поставила дома под наблюдение. Още същата вечер 24-годишният Н. К., 17-годишен младеж – и двамата от Свищов, и 15-годишно момче от село Морава били спипани непосредствено след като разбили входната врата на къщата. Полицаите ги отвели в районното управление и срещу тях било започнато бързо производство за незаконно проникване в чужд имот. И тримата са известни на органите на реда, като Н. К. е осъждан и само преди месец е излязъл от затвора, където е лежал за кражба.
В хода на разследването било установено, че тримата са извършвали и други кражби. В съучастие с трима други непълнолетни – всичките известни на полицията, задържаните са проникнали в още три жилища в Свищов, откъдето са извършили кражби на пари в размер общо на 273 лв., хранителни продукти и кухненски пособия. От едно от жилищата взели и дебитна карта, като са принудили със сила и заплахи собственикът да им каже ПИН-кода. После от банкомат в града изтеглили 190 лв.
Н. К. и двамата младежи са направили пълни самопризнания. На непълнолетните е наложена мярка за неотклонение “надзор на родител”. На тартора Н. К. е наложена мярка “задържане под стража”. Той е изправен пред Темида още на следващия ден и Районният съд в Свищов е постановил ефективна присъда от шест месеца затвор.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново