Шофьор пострада, след като колата му се заби в стълб

Публикувано на чт, 31 ян. 2013
346 четения

46-годишен мъж от Дряново пострада при пътно произшествие в Златарица. Инцидентът станал около 14 часа във вторник на улица “Проф. Васил Златарски” в града. “Опел Корса”, управляван от К. Н. от Дряново, навлязъл в десен завой и внезапно поднесъл. Опитът на водача да овладее возилото останал неуспешен и колата излязла от пътното платно и се забила в бетонен стълб от електрозахранващата мрежа.
От сблъсъка на автомобила били нанесени сериозни материални щети, а шофьорът е пострадал. Откаран е в “Спешна помощ”, където било установено, че е получил фрактура на гръдната кост от контакт с волана по време на удара. Той е изявил желание да се лекува в областната болница в Габрово, където е бил транспортиран. Няма опасност за живота му. Пробата за алкохол с дрегер е дала отрицателен резултат, допълнително му е взета кръвна проба за химичен анализ.
По информация на полицията, причина за произшествието е било несъобразената скорост на движение на колата. Пътното платно е било заснежено и заледено, което е създало предпоставки за поднасянето на автомобила. На водача е съставен акт за административно нарушение. Той не е известен на органите на реда.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново