Съдът постанови доживотен затвор без замяна за Георги Вълев

Публикувано на чт, 20 Дек. 2012
680 четения

Великотърновският бизнесмен Георги Вълев беше осъден на доживотен затвор без право на замяна. Присъдата издаде Шуменският окръжен съд. Същите са присъдите на Петър Стоянов – Сумиста и Васил Костов – Кеца. Янко Попов – Туцо получи 17 г., Райчо Стойнев – Хижаря – 15 г. и Петър Атмаджов – 4 г.

Считаният за лидер на организираната престъпна група “Килърите” Петър Стоянов – Сумиста бе признат за виновен по обвиненията за подбудителство и помагачество при убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на Борислав Георгиев.

Припомняме, че те бяха задържани през 2010 г., а делото стартира през юни 2011 г., проведени са 50 съдебни заседания, в 150 дни до 29 ноември т. г. Разпитани са близо 150 свидетели.

Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, бизнесменът Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев са съдени за участие в организирането на три убийства – на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, в нанасянето на две телесни повреди, два палежа и един взрив. Бизнесменът Георги Вълев се смята за поръчител на две от убийствата.

Янко Попов е с обвинение за участие в убийството на Рачев, както и за участие на високо ниво в организираната престъпна група на Сумиста. Петър Атмаджов е участвал в убийствата на двама души и за нанасянето на две телесни повреди. Райчо Стойнев, който е хижар в хижа “Вада” в Рила, според държавното обвинение, е приютил двама и укрил при себе си двамата физически убийци на шуменеца Румен Рачев – Владимир Филев и Георги Трифонов.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново