Румънец опитал да подкупи полицаи

Публикувано на вт, 17 сеп. 2013
234 четения

Румънски гражданин се озова в ареста след опит да подкупи полицаи, за да не пишат акт на негов приятел. Около 19 часа вчера служители на “Пътна полиция” патрулирали в района на с. Куцина. Спрели на пост на главния път Велико Търново – Русе и проверявали минаващите автомобили. Станали свидетели на неправилна маневра за изпреварване от страна на лек автомобил “БМВ” с румънска регистрация и незабавно спрели колата.
Зад волана бил 42-годишен румънски гражданин, който се прибирал в родината си, придружаван от свой познат на същата възраст. Служителите на реда разяснили на шофьора, че е извършил нарушение и му съставили акт. Водачът отказал да го подпише и влязъл в спор с полицаите. През това време придружаващият го пътник – Ф. Ф., слязъл от автомобила, приближил се до патрулната кола и без да каже нищо, пуснал през отворения прозорец сгъната банкнота от 20 евро. Униформените служители не приели “почерпката” и незабавно се обадили на свои колеги, които след минути закопчали румънеца.
Ф. Ф. е отведен в ареста за срок от 24 часа по ЗМВР и срещу него е образувано бързо производство за даване на подкуп на длъжностно лице. За това деяние законът предвижда до 10 години затвор и глоба до 15 000 лева.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново