Рецидивист с 38 криминални регистрации бе задържан за взломни кражби

Публикувано на чт, 24 окт. 2013
357 четения

23-годишен мъж бе задържан от полицията за две домови кражби, извършени в периода 19-20 октомври от жилища на ул. “Черноризец храбър” в кв. “Света гора” във В. Търново. Апашът разбил вратите на две съседни къщи и отмъкнал телевизори и покъщина. След разследване полицията влязла в следите на крадеца. 23-годишният Генади А. бил отведен в ареста. Част от крадените вещи са открити в дома му.
Въпреки годините си, младият мъж вече има дебело криминално досие с 38 полицейски регистрации за кражби, грабежи, присвояване и измама. Генади е познайник на криминалистите и Детска педагогическа стая още от 2007 г., когато е бил ученик. Първоначално криминалните му деяния били групирани с наказания обществено порицание и близо 2 г. пробация. Той обаче нямал намерение да спре с противообществените деяния и постепенно престъпленията му започнали да му “осигуряват” престой в поправителни училища, а по-късно и в затвора. Свидетелство за това колко кратко е бил на свобода през последните години е това, че все още има 7 месеца пробация от онези 2 г., които съдът е наложил още когато е бил непълнолетен. При всяко влизане в затвора тяхното действие е било прекъсвано. Апашът има 21 осъдителни присъди в досието си.
В хода на разследването се изяснило, че в момента на кражбите Генади е бил с наложена мярка за неотклонение “домашен арест” във връзка с друго досъдебно производство. Нарушаването й означава, че тя вероятно ще бъде заменена с най-тежката мярка “задържане под стража”. Към момента апашът е оставен в ареста с прокурорско постановление за 72 часа, а мярката му ще бъде преразгледана от съда.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново