Рецидивист преби шофьор на бус за касетка с кайма

Публикувано на пн, 17 юни 2013
986 четения

Разследващи правят оглед на обрания бус.

63-годишен мъж бе задържан за опит за кражба във В. Търново след истински екшън в петък. Около 2 часа следобед пред магазин на ул. “Ален Мак” спрял бус “Ситроен”, собственост на дистрибуторска фирма. Возилото било натоварено с яйца, замразена кайма и други хранителни продукти. Водачът излязъл от буса и се насочил към обекта, който щял да зарежда с превозваните продукти. В този момент към превозното средство притичал 63-годишният Н. Б., отворил страничната врата на товарното помещение и грабнал пластмасова касетка, пълна с разфасовки замразена кайма. Водачът обаче го забелязал и притичал към него с викове. Крадецът пуснал касетката на земята и започнал да се разправя с шофьора. След няколко разменени реплики се нахвърлил върху водача и го ударил по главата с метална тръба, която носел със себе си. Мъжът паднал на земята облян в кръв.
Свидетел подал сигнал на телефон 112 и за минути на място пристигнали два полицейски екипа, които закопчали Н. Б., преди да успее да се измъкне от местопроизшествието. Той бил отведен в ареста за 24 часа. Пострадалият дистрибутор бе откаран от “Спешна помощ” в МОБАЛ.
Крадецът е отдавнашен познайник на органите на реда и е осъждан многократно. Лежал е в затвора за умишлено убийство, изнасилване, кражби, вещно укривателство и обсебване. Срещу него е образувано бързо производство за опит за кражба в условията на опасен рецидив.
Разигралият се екшън изведе на улицата десетки хора, работещи в обекти на ул. “Ален Мак” и ул. “Ниш”. Граждани оживено коментираха случката, която се бе разиграла пред очите им в района. Много от тях се питаха дали шофьорът на буса е оцелял след бруталния удар. По данни на полицията той е в добро състояние. Прегледът в МОБАЛ показал, че е получил разкъсно-контузна рана на главата и комоцио, но няма опасност за живота му. По-късно в същия ден той е бил освободен за домашно лечение.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. Пл. МИЛЕНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново