Разследват палеж на заведение

Публикувано на чт, 24 окт. 2013
426 четения

Умишлен палеж на заведение в горнооряховския квартал “Пролет” разследват криминалисти от града. Около 1 часа през нощта вчера в охранителна фирма, която по договор пазела обекта, бил получен сигнал от СОТ системата. Гардовете отишли на адреса и видели, че фасадата на заведението е обхваната от пламъци. Веднага се обадили на собственика и сами се захванали да гасят пожара.
През това време на тел. 112 позвънил и жител на квартала, който забелязал огъня, и на мястото били изпратени противопожарни екипи. Пламъците били потушени бързо, като са изгорели около 3 кв.м ПВЦ дограма и са унищожени 2 кв.м стъкла. Криминалисти извършили оглед на заведението, собственост на 58-годишния Лъчезар Б. и установили, че огънят е тръгнал от единия от ъглите на кръчмата, където имало следи от запалителна течност.
Недалеч от заведението полицаите открили и туба със същото вещество. Образувано е досъдебно производство за умишлен палеж, но към момента подпалвачът не е установен. Основната версия, по която полицията работи, е за опит за сплашване, но самият собственик твърди, че няма врагове и конфликти с никого. Разследването продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново