Разкриха апаши, откраднали подземни телефонни кабели за над 8 хиляди лева

Публикувано на пт, 23 авг. 2013
223 четения

Трима мъже и една жена са обвинени в кражба на близо половин километър кабели от територията на общините Златарица и Елена. Всички апаши са от сливенското село Стара река. В различно съучастие помежду си, четиримата извършили общо седем отделни кражби в района на Златарица, жп гарата в Елена и еленското село Палици.
Чрез пробиване на дупки в земята в периода от 12 до 23 февруари т.г. групата е изтегляла проводници от трасета на подземната телефонна мрежа. Общо са извадили 439 метра кабели, които поетапно предали за скрап в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали в Сливенско.
Според направените експертизи стойността на откраднатите проводници е 8270 лева. 18-годишният С. Й. и Р. И. (22 г.) са привлечени в качеството на обвиняеми, за кражби чрез използване на техническо средство и МПС. Отделно са обвинени и за нанесени щети по далекосъобщителната мрежа. Наложена им е мярка за неотклонение “подписка”.
Другите двама извършители – А. М. (22 г.) и С. М. (23 г.), които са брат и сестра, са били “поканени” да се явят в РУП – Елена, но не се отзовали на получените призовки.
Предстои да бъдат доведени принудително, когато полицията установи тяхното местонахождение.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново