Разбиха домашна лаборатория за синтетични наркотици

Публикувано на ср, 16 Ян. 2013
955 четения

Домашна лаборатория за производство на синтетични наркотици разбиха полицаи от областната дирекция на МВР във В. Търново. Около 20 часа в понеделник криминалисти направили проверка на 20-годишния Д. Н. от Велико Търново пред входа на блока му на ул. “Димитър Рашев”. Младежът е осъждан за притежание на наркотици в миналото. В джобовете му полицаите открили 2 полиетиленови пликчета с 1 грам с жълт прах, който при полеви наркотест реагирал на метаамфетамин. При разпитите младежът обяснил откъде е взел топчето и последвал незабавен обиск в апартамент на негов приятел на същата улица.
В дома на 31-годишния М. М. криминалистите се натъкнали на истинска домашна лаборатория за производство на синтетична дрога. Иззети са химикали, преса, дестилатор и други съоръжения, с които Д. Н. и М. М. произвеждали метаамфетамин. Двамата “забърквали” наркотика всяка нощ, като получавали под 10 грама от жълтия прах. През деня разпределяли синтетиката на дози в полиетиленови пликчета и я разпространявали сами. С получените пари купували нови суровини и “операцията” се повтаряла следващата нощ.
В жилището били открити още трима мъже – Н. П. (31 г.) от Дряново, М. Б. (40 г.) и Д. Л. (31 г.) от старата столица. В двама от тях са намерени 2 пликчета с по 1 грам метаамфетамин. Тримата нямат криминални регистрации и според полицията по всяка вероятност са били клиенти и нямат отношение към производството на дрогата. Петимата са задържани за срок от 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново