При зрелищна акция във Велико Търново задържаха ченге за фалшиви пари

Публикувано на ср, 15 май 2013
3152 четения

Полицай бе задържан при зрелищна акция близо до пътен възел “Качица” вчера във Велико Търново. По неофициални данни арестуваният служител Милен Иванов е от село Шемшево и дълго време е бил районен инспектор там. В момента работи в сектор “Охранителна полиция” към ОД на МВР във Велико Търново.
По разкази на очевидци Иванов е пътувал сам със своя автомобил – червено “БМВ” – по ул. “Магистрална”. Внезапно бил настигнат от две полицейски коли, които блокирали движението му и го принудили да спре. Последвал изстрел с газова граната през задния прозорец на автомобила. За секунди цялото купе се изпълнило с газ, който упоил полицая до пълно обездвижване. По всяка вероятност екипът по задържането е прибегнал до използването на газ поради това, че Иванов бил с униформа, носел е личното си оръжие и е съществувала опасност да окаже съпротива. Минути по-късно той бе изведен, закопчан с белезници и прехвърлен в полицейски автомобил. Според очевидци от багажника на БМВ-то полицията е извадила и иззела обемисти черни чували, но към момента разследващите отказват информация за съдържанието им.
В акцията са участвали десетки полицаи от ОД на МВР – Велико Търново, и отдел “Вътрешна сигурност”, включително спецченгета от Специализираното звено за тактически действия. Акцията протече пред очите на стотици граждани на старата столица и предизвика пълно блокиране на движението в района на “Качица”. Гледката на обездвижения Иванов в колата и счупеното задно стъкло провокира всевъзможни слухове, включително за престрелки и убийства. За това допринесе и пълната липса на официална информация от МВР и прокуратурата относно провежданата акция. Говорителят на ОП – Велико Търново, прокурор Катя Лещакова потвърди единствено, че акцията е проведена във връзка със следствено дело по чл. 244 от НК – за прокарване в обръщение на фалшиви парични знаци. Тя отказа всякаква допълнителна информация по случая. От ОД на МВР заявиха, че имат забрана да дават информация по досъдебни производства.
Иванов не бе единственият задържан при акцията. Около час след задържането му бе спряна втора кола, от която бе измъкнат и арестуван мъж на средна възраст. По неофициална информация, задържаният е от Павликени и не е служител на МВР.
В родното село на полицая Милен Иванов – Шемшево – се говореше упорито, че ченгето е натрупало дългове за десетки хиляди левове.
Директорът на ОД на МВР – Велико Търново, комисар Живко Коцев не вдигаше телефона си през целия ден.
Пламен КАРАИВАНОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново