Правят психична експертиза на момчето, забило нож в главата на сестра си

Публикувано на вт, 3 сеп. 2013
477 четения

Заключението на комплексна психолого-психиатрична експертиза ще определели обвинението срещу 16-годишния Максут Мирославов, задържан миналата седмица за зловещо нападение срещу собствената си сестра Наргиз. Младежът заби 11 сантиметров нож до дръжката в главата на 13-годишното момиче, което оцеля по чудо, благодарение на професионализма на лекарите от УМБАЛ “Д-р Георги Странски” в Плевен и голяма доза късмет.
Максут едва не уби сестра си след младежка свада за ползването на домашния компютър. Сега той е в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Горна Оряховица, като според прокуратурата по закон той може да остане там до два месеца. Тъй като е непълнолетен, не може да му бъде повдигнато обвинение преди вещи лица – психолог и психиатър – да са се произнесли за психичното му състояние.
Максут е познат на инспекторите от ДПС и има регистрации за кражби. Има и една осъдителна присъда за незаконно проникване в чуждо жилище, но съдът го наказал само с обществено порицание. Прочели името му по радиоуредбата в Морава, което не го впечатлило особено и не променило поведението му. В селото се говори, че крадял пенсията на възрастен дядо, а се случвало да посяга и на собствения си баща Мирослав, особено когато последният е пийнал. След нападението над Наргиз, жителите на Морава не искат да го виждат повече в селото и настояват да бъде изпратен във възпитателното училище в с. Бойчиновци. По този въпрос обаче думата ще има съдът, ако преди това вещите лица дадат заключение, че може да носи отговорност за постъпките си. За да се стигне до обвинение, трябва да се изчака и друга експертиза – тази на Наргиз, която трябва да покаже с каква точно тежест са получените от удара с ножа травми.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново