Пращат млад мъж в затвора за притежание на марихуана

Публикувано на ср, 23 Окт. 2013
594 четения

Една година лишаване от свобода при първоначален строг режим постанови ВТОС за 22-годишния Илия Гергичков от горнооряховското с. Драганово. Той бе изправен пред Темида за притежание на голямо количество марихуана, открита при куриозно разследване на кражба в края на ноември м. г.
Тогава в полицията постъпил сигнал от 21-годишния Й. И от същото село, който се оплакал, че апаши влезли в къщата му и му задигнали телефон, цифров фотоапарат и газов пистолет. По случая незабавно започнало разследване и още на следващия ден криминалистите стигнали до извършителите, които се оказали криминално проявени мъже от същото село, които се познавали отдавна със стопанина на обраната от тях къща.
В хода на разпитите обаче апашите дали изненадващи показания. Оказало се, че целта на кражбата е била марихуана, която знаели, че стопанинът съхранява в къщата. Проникнали в имота, задигнали канабиса и като “бонус”, отмъкнали със себе си и намерените в дома телефон, фотоапарат и пистолет. Когато подавал сигнал в полицията, потърпевшият естествено “спестил” на разследващите факта, че от дома му са изнесени наркотици. Също така при проверка се оказало, че газовото му оръжие не е регистрирано по надлежния ред.
В започнатото по случая разследване били намерени откраднатите 20 г. канабис, но в добавка открили 72 г. листна маса и 3 стръка канабис в саксии с височина от половин метър в къщата на Й. И. По-късно се оказало, че наркотиците не са на стопанина на имота, а на негов познат – 21-годишния Гергичков, който живеел на същия адрес и е криминално проявен и осъждан. Той се съгласил на споразумение с прокуратурата и се е признал за виновен. Съдът е постановил да излежи ефективно присъдата си и освен това да заплати и 2500 лв. глоба в полза на държавата. Решението не подлежи на обжалване.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново